Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα για συμμετοχή σε φωτογραφική έκθεση


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
«Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων, σε συνεργασία με φορείς από τα υπόλοιπα Επτάνησα, θα συμμετάσχει σε μεγάλη ομαδική φωτογραφική έκθεση με θέμα «Η σύγχρονη ζωή στα Επτάνησα» που διοργανώνει η ομάδα φωτογραφίας του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Κέρκυρας κατόπιν πρότασης της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας. Τα εγκαίνια της έκθεσης προγραμματίζονται για τον επικείμενο εορτασμό των 150 ετών από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα την 21η Μαΐου 1864.

Ως εκ τούτου, η Πολιτιστική Εταιρεία καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φωτογράφους Κυθήρων και Αντικυθήρων, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να υποβάλουν μέχρι έξη φωτογραφίες από τις οποίες θα επιλεγούν τελικά οι 10-20 (ο αριθμός δεν έχει ακόμα αποσαφηνισθεί) που θα αντιπροσωπεύσουν τα νησιά μας στην έκθεση αυτή. Η επιλογή θα γίνει από τον Γιάννη Σταθάτο, καλλιτεχνικό διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων.

Οι οργανωτές έστειλαν τις ακόλουθες διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της έκθεσης: «Θέλουμε να αποδώσουμε τη σύγχρονη πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή μας σε οποιαδήποτε έκφανσή της, αποφεύγοντας όμως την ‘τουριστική φωτογραφία’. Ο καθένας μας φυσικά, αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις και τα γεγονότα που εξελίσσονται γύρω του διαφορετικά, κάτι τον συγκινεί, κάτι όχι, κι αυτή η διαφορετικότητα κι ο τρόπος που αποτυπώνεται, δίνει το ενδιαφέρον σε μια φωτογραφία. Αυτό θέλουμε λοιπόν. Εικόνες που να αποτυπώνουν και να αποδίδουν μέσα από τα καθημερινά μας βιώματα την σύγχρονη πραγματικότητα».

Θα προσθέσουμε πως αν και φωτογραφίες τραβηγμένες από κινητό τηλέφωνο είναι φυσικά ευπρόσδεκτες, θα πρέπει όσοι τις υποβάλλουν να έχουν υπ’ όψη τους την συνήθως χαμηλή ανάλυση τέτοιων φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες της έκθεσης θα τυπωθούν, οπότε όλες οι υποβολές θα πρέπει να έχουν ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi σε διάσταση 30x40 εκ.

Οι υποβολές γίνονται ψηφιακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση kytheraphoto@arkiotis.com μέχρι της 30 Μαρτίου 2014.